Hondenkennels dienen als veilige en prettige plek die opvang bieden voor onze honden wanneer we niet in de buurt zijn. Of je nu op vakantie gaat, voor je werk weg moet of er gewoon even tussenuit wil, als je de ins en outs over hondenkennels begrijpt, ben je zeker van het welzijn van jouw huisdier. In deze gids bekijken we alles wat je moet weten over hondenkennels. Van wanneer je er gebruik van kunt maken, tot alternatieven en alles ertussenin.
Wanneer ga je naar een hondenkennel?
Een hondenkennel is in verschillende situaties een veilig toevluchtsoord voor jouw harige metgezel. Een kennel is onmisbaar als je op reis gaat, of naar een plek moet waar honden niet zijn toegestaan. Als je de hond naar een goede kennel brengt, dan krijgt hij de juiste zorg, aandacht en een veilige plek als jij even niet in de buurt bent.
Of je nu een weekend weg bent, op business trip gaat, of een familievakantie hebt gepland: een hondenkennel haalt je zorgen weg, omdat je zeker weet dat de hond in goede handen is. Kennels zijn ook een prima plek om de hond naartoe te brengen als je huis gerenoveerd wordt en alle herrie en activiteit voor stress zorgt bij de hond. Een betrouwbare kennel heeft het welzijn van jouw hond hoog in het vaandel staan en daardoor kun jij je zonder zorgen storten op jouw eigen verantwoordelijkheden, omdat de hond er zelf ook even tussenuit kan.
Is jouw hond klaar voor een kennel?
Om te bepalen of de hond klaar is voor een kennel, moet je over een aantal factoren nadenken. Allereerst: de leeftijd. Puppy’s hebben meer aandacht nodig en vereisen een bepaalde zorgroutine, terwijl oudere honden zich wat beter kunnen aanpassen aan een kort verblijf. Denk hierbij ook aan de training van de hond: een hond die zich goed kan gedragen zal het waarschijnlijk wat beter doen in een kennel dan een hond die de basiscommando’s nog moet leren.
Let er ook op of de hond geen verlatingsangst heeft - sommige honden vinden het moeilijk om niet bij hun baasje te zijn. Laat de hond geleidelijk wennen aan je afwezigheid en maak gebruik van positieve bekrachtiging om de angst een beetje te verminderen. De hond is klaar voor een verblijf in een kennel wanneer hij volwassen is, de juiste training heeft gehad en laat zien dat hij de emotionele veerkracht heeft om tijdelijk van je gescheiden te zijn.
Wat kun je verwachten van een hondenkennel?
Als je de hond nog nooit naar een kennel hebt gebracht, dan moet je voor die tijd al weten wat je kunt verwachten. Wanneer je de hond wil toevertrouwen aan een kennel, wil je niet alleen een professionele omgeving die voor hem kan zorgen en waarin het welzijn van jouw hond voorop staat, maar ook een plek die jou een goed gevoel en het vertrouwen geeft om de hond achter te laten.
Zorg van experts: Je hebt personeel nodig dat kundig en goed opgeleid is, en de hond de hele dag zorg en aandacht kan geven. Daar horen werknemers bij die enthousiast en dol zijn op het werken in een kennel.
Veilige en schone faciliteiten: Niet alle hondenkennels zijn hetzelfde. Daarom moet je kijken naar de faciliteiten voordat je de hond naar de kennel toebrengt. Zo ben je zeker van een veilige en hygiënische ruimte. Vraag ook of de hond zijn eigen comfortabele hondenmand mag gebruiken, zodat er een herinnering aan thuis is tijdens het verblijf.
Regelmatig bewegen: Of de hond nu van lange wandelingen houdt of niet, je hebt een kennel nodig met een activiteitenschema, zodat de hond actief en gelukkig blijft. Sommige honden kunnen zich nogal overweldigd voelen door de nieuwe plek en dan is het fijn om die angstige energie een beetje kwijt te kunnen raken. Zo kan de hond zich ook beter ontspannen.
Transparante communicatie: Als je de hond naar een kennel brengt, dan leg je de zorg in de handen van een ander. Om het vertrouwen te behouden is het handig een kennel uit te zoeken die je regelmatig een update stuurt over de hond, zijn gezondheid en andere relevante informatie. Sommige kennels hebben zelfs een doggy-cam zodat je de hond kunt zien.
Alternatieve opties
Voor baasjes die iets anders zoeken dan een kennel, zijn er enkele opties die het comfort en welzijn van de hond een prioriteit maken. Overweeg een professionele hondenoppas (ook wel ‘petsitter’) die de hond een-op-een aandacht geeft in zijn vertrouwde omgeving, waardoor hij ook minder stress ervaart. Of zoek hulp bij een vriend of familielid die de verantwoordelijkheid aandurft en een liefdevolle, bekende omgeving voor jouw dier kan realiseren.
Als je de juiste vergunningen regelt, dan kun je ook zoeken naar huisdiervriendelijke hotels of huurhuisjes, zodat je de hond mee kunt nemen op vakantie. Sommige organisaties gaan zelfs een stap verder en bieden voorzieningen en diensten aan voor huisdieren. Hondenkennels kunnen een goede optie zijn, maar ze zijn niet geschikt voor elke hond. Door alternatieven te verkennen, kun je de ervaring van jouw huisdier afstemmen op zijn behoeften. Hierdoor heeft de hond gegarandeerd een stressvrije en plezierige tijd als jij even weg bent.
Omlet en jouw hond
De keuze voor een goede hondenkennel of een alternatieve optie moet met zorg genomen worden. Bij Omlet ontwerpen we een breed assortiment aan oplossingen die het comfort en welzijn van jouw hond garanderen, waar hij dan ook maar is. Met een groot aanbod aan knusse hondenmanden, superzachte hondendekens, en duurzamere hondenbenches kunnen we de behoeften van jouw hond vervullen. Door het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, kun je de ervaring positief en stressvrij maken voor zowel jou als je geliefde metgezel. Investeer in de juiste producten en diensten om een vrolijk en comfortabel verblijf te garanderen, wat de omstandigheden dan ook zijn.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties