U kunt (en wilt) het zich misschien niet voorstellen, maar ook uw hond kan op een zeker moment last van wormen krijgen. Typische verschijnselen zijn onder andere diarree en overgeven, hoesten, gewichtsverlies, een opgezette buik, weinig energie, doffe vacht en met hun achterste over de grond ‘rijden’. In uitzonderlijke gevallen kan een worminfectie dodelijk zijn. Het is daarom van belang dat u onmiddellijk ingrijpt wanneer u vaststelt dat uw hond besmet is. Een besmetting ontstaat vaak wanneer een hond ontlasting van een andere dier eet, dus let hierop en ontmoedig dit gedrag.
Een gezonde volwassen mastiff met een prachtige lichte vacht
Hoe ontwormt u uw hond
Een wormmiddel heeft vaak de vorm van een tablet, maar indien nodig kan uw dierenarts uw hond een injectie geven. Wanneer u meer wilt weten over het toedienen van een wormtablet bij uw hond, klik dan hier. Het is belangrijk dat u uw hond de dosering geeft die uw dierenarts heeft voorgeschreven, omdat dit afhankelijk is van het formaat van uw hond. Ook is het van belang dat u de ontlasting van uw hond opruimt. Doet u dit niet dan kan uw hond opnieuw besmet raken. Wormkuren voorgeschreven door de dierenarts helpen uw hond van zijn wormen af te raken maar beschermen hem niet tegen een nieuwe besmetting. Houd zelfs jonge honden in de gaten om te zien of ze symptomen hebben die wijzen op wormen. Ringwormen worden vaak al door de moeder aan de pup overgedragen, nog voordat hij geboren is.
Puppy’s moeten om de 2-3 weken worden ontwormd totdat ze 12 weken oud zijn. Ontworm uw hond hierna elke maand totdat hij 6 maanden oud is. Wanneer uw hond 6 maanden oud is, dient u hem om de 3 maanden te ontwormen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties