Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welshe springerspaniël

Een gezonde, jonge welsh-springer spaniël, netjes zittend, wachtend op wat aandacht Een prachtig zachte jonge welsh springer spaniel die netjes zit Een welsh springer spaniel die pronkt met zijn mooie, lange, bruine vacht Een mooie, bruine welsh-springer-spaniël genietend van het gure weer Een lieve kleine welsh springer spaniel met een mooie, wit met bruine staart Een jonge welsh-springer spaniel netjes liggend, pootjes bij elkaar Een oplettende welsh springer spaniel, wachtend op wat aandacht Een close up van de mooie zachte welsh springer spaniël Vier bij elkaar liggende welsh-springer spaniels, elk met een mooie bruine en witte vacht Twee welsh springer spaniel puppies wachten geduldig met hun vader Twee prachtige, kleine welsh springer spaniel puppies liggen samen

Geschiedenis


De Welshe springerspaniël is ontstaan aan het einde van de zestiende eeuw en werd gebruikt als jachthond. In de negentiende eeuw werden de verschillende spaniëls van elkaar onderscheiden waarna de Welshe springerspaniël, met zijn afwijkende vachtkleur, werd gescheiden van de Engelse springer spaniël groep. Cockers en springers, allen 'cocking dogs' genoemd, werden oorspronkelijk in hetzelfde nest geboren totdat ze tot aparte rassen werden geclassificeerd.

Gedrag


De Welshe springerspaniël is een vriendelijke en aanhankelijke metgezel en een heel geschikt huisdier voor actieve gezinnen. Als ze voldoende beweging hebben gehad zijn ze binnenshuis rustig. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, andere huisdieren en honden. Omdat ze wat argwanend en verlegen kunnen zijn naar onbekenden is het van belang dat ze van jongs af aan worden gesocialiseerd. Laat deze honden daarom kennismaken met verschillende mensen en situaties. Ze zijn kleiner dan de Engelse springer en minder 'hyper'; ze liggen graag naast u op de bank en zijn dol op aandacht van mensen. Leer deze honden om korte tijd alleen te zijn aangezien ze het niet fijn vinden om alleen te worden gelaten.

Begin op jonge leeftijd als met het trainen van uw Welshe springerspaniël. Het is een levendig ras en spel helpt ze te leren. Ze willen u behagen en door de juiste balans te vinden zullen ze het snelste leren. Ook positieve stimulatie en genegenheid zijn belangrijk. Omdat ze zich door teveel herhaling kunnen gaan vervelen is afwisseling tijdens hun training van belang. Als ze zich in huis gaan vervelen kan dit leiden tot vernielzuchtig gedrag (namelijk kauwen) maar door een goede wandeling met ze te maken voordat u het huis verlaat kan dit worden vermeden. Ze kunnen koppig zijn, al zal een lekkernij ervoor zorgen dat deze gulzige hond gehoorzaamt.

Hun energieke karakter, hoewel lager dan dat van de Engelse springer, betekent dat ze lang en regelmatig moeten worden uitgelaten. Ze zijn dol op water en er wordt wel gezegd dat ze dit zelfs in de woestijn nog weten te vinden! Met een modderpoel nemen ze ook genoegen... Tijdens het wandeling kunnen ze plotseling een selectief gehoor hebben dus het commando 'hier' is een van de eerste dingen die u uw hond wilt leren. Tijdens het uitvoeren van een taak hebben ze de neiging ver af te dwalen al zullen ze altijd weten waar u bent, zelfs als u hen niet kunt vinden! Als u uw hond kwijt bent, zoek dan een waterplas op.

De gladde vacht van de Welshe springerspaniël moet regelmatig worden gekamd om bramen en knopen te verwijderen. Zo nu en dan moeten ze worden geclipt, zeker de langere haren op hun poten en staart. Controleer of er tijdens het wandeling niets vast is komen te zitten in hun oren. De Welshe springerspaniël is een vrij schone hond.

Door hun flaporen zijn ze gevoeliger voor oorinfecties, zeker nadat ze hebben gezwommen. Heupdysplasie en epilepsie komen bij dit de Welshe springerspaniël relatief veel voor.

Karakter


De Welshe springerspaniël heeft een ontspannen, toegewijd karakter. Ze zijn minder druk dan de Engelse spaniël. Omdat ze erg toegewijd zijn aan hun gezin vinden ze het niet fijn om alleen te worden gelaten en voelen ze zich bij u in de buurt het beste. De Welshe springerspaniël is een fijne metgezel die graag met u op pad gaat en zijn omgeving ontdekt.

De Welshe springerspaniël is vaak gereserveerd richting onbekenden. Vroege socialisatie kan hierbij goed helpen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Welshe springerspaniël mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen, epilepsie, hartziekten en allergieën.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
  • Gewicht ca.: 16 - 20 kg
  • Hoogte: 41 - 48 cm
  • Zeldzaam: Nee
  • Vacht: Medium
  • Vachtverzorging: meer dan eens per week
  • Stad of land: beide
  • Minimale woonoppervlakte: klein huis
  • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
  • Rastype: vogelhond
  • Maat: Medium
  • Energieniveau: Medium
  • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Welshe springerspaniël afbeeldingen

Een welsh springer spaniel zat in de Snow op een zonnige dag
Chester en Tasha ontspannen
Welshies zijn rood en wit

Recente beoordelingen voor Welshe springerspaniël


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.